На добру справу
Хоч у країні триває війна і настрій у кожного, навіть на мирних територіях, тривожний, не вельми святковий, проте на кухнях українських господинь, у виробничих цехах, які спеціалізуються на смаколиках, однак стоять передвеликодні пахощі – печуться сонячні, духмяні пасочки. І найперше – з думкою про тих, хто зараз боронить країну на фронтах, оберігає спокій у громадах, кого війна вирвала із домівок і позбавила домашнього затишку.
Свій щедрий і смачний доважок до продуктової передачі воїнам, котру щотижня готує Варвинська громада, цього разу додала міні-пекарня “Свіжа випічка”, яка працює у мікрорайоні “Нафтовик” у Варві. Більше півсотні духмяних пасочок сьогодні відвантажуються для воїнів, приготували смаколики і для діток пільгових категорій.
А протягом всього воєнного періоду родинна пекарня Рубанів готувала випічку для благодійних зборів воїнам, які оголошували варвинські волонтери з осередку у телекомі. Борошном та іншими складниками підсобляли їм місцеві меценати М. І. Бойко, О.І. Квас та інші.
Додати воїнам настрою святковості, порадувати свіжою домашньою випічкою, висловити свою підтримку – з такими думками потрудилися пекарі над пасхальною передачею, розповідає господиня закладу Любов РУБАН. Пасочки зберігають тепло рук досвідченої майстрині Ольги Таран, на поміч їй у ці гарячі дні приєдналася Оксана Строга, підсобляє у всьому пекарям адміністратор закладу Анна Повх, яких бачите на фото разом з пані Любов`ю.
Міні-пекарня у селищі – це молодий, але вже доволі популярний родинний бізнес. Починали справу з орендованого приміщення у колишньому магазині “Маркет”, а вже рік працюють у власному павільйончику, який сповнює пахощами випічки весь мікрорайон. Напрацювали пекарі 25 видів випічки – і солодкої, і солоної, дріжджової й слоєної, фантазують над смачними начинками. Готують свою запашну продукцію протягом всього робочого дня, тож покупці тішаться тому, що тут можна придбати не просто свіжі пиріжки, слойки та інші пундики, а навіть гарячі, щойно з печі. Не тільки варвинці облюбували пекарню, приїздять сюди й мешканці сіл громади.
У ці ж дні королева пекарні – щедра українська паска. Їх можна буде придбати і на замовлення, і “до приходу” протягом четверга-суботи. Ціни прийнятні – від 20 грн за невеличкий виріб до 130 грн за кілограмову. Найбільш ходові – на пів “кіла” – 65 грн. Тож у “Свіжій випічці” чекають покупців, хто не має змоги самостійно зготувати великодню здобу, і гарантують справжній домашній смак.
Дякуємо варвинським пекарям за благодійність, за відчуття і настрій свята, за копітку щоденну працю у такому непростому підприємництві.
Євгенія ЗИМА, фото автора