Увага! Змінено час проведення вистави недільної школи. Вистава розпочнеться 7 січня об 11-ій год. (у будинку культури)

 

Розклад Різдвяних богослужінь у храмі Різдва пресвятої Богородиці:

6.01 святвечір: о 8:00 – Царські часи та божественна літургія, о 17:00 – святкове вечірнє богослужіння.

7.01 Різдво: о 8:00 – часи та святкова божественна літургія, о 9:30 – концерт колядок – хор “Варвиця” (у приміщенні храму), о 11:00 – Різдвяна вистава недільної школи “Лускунчик” (у приміщенні будинку культури), о 16:00 – вечірнє богослужіння.

 

Христос рождається – славімо Його!

Свято Різдва Христового збирає на молитву, перш за все, родину. Ця молитва прославляє Бога, Який втілився заради нашого спасіння, ця молитва ― за благополуччя і торжество любові у сімейному колі, і особливо ця молитва за те, щоби діти росли з вірою в серці.

Різдво збирає за одним столом усю родину на святій вечері. А за святковим, урочистим богослужінням незримі ангели біля вертепу разом із земною Церквою співають небесну пісню «Слава в вишніх Богу і на землі мир, в людях благовоління». І радість свята проникає в саме серце…

Щоб зрозуміти велич втілення Бога, потрібно відгукнутися на церковний дзвін і прийти до храму Божого, із вдячністю зустріти цей світлий день.

Потрібно мати чисту віру, дитячу віру. Дорослі зазвичай не зважають на те, що саме дітям дано бачити Бога і всією душею, вповні відчувати Його любов. Кожна сім’я по-справжньому відчуває присутність Бога, коли Він дає дітей ― великий дар, якого треба бути достойним. Тому свято Різдва Христового, народження у світ Богонемовляти, особливо близьке тим сім’ям, де є діти.

Вітаючи всіх із Різдвом, я бажаю відкрити для себе перші сторінки Нового Завіту, відчувати свою причетність до всього того, що Господь освятив, починаючи від Свого втілення, прийняття людської плоті, до Голгофи і Воскресіння, бо без Різдва не було б звершено і наше спасіння.

Дай, Боже, щоб у кожен дім, у кожну душу прийшло це свято, і той, хто його по-справжньому зустріне, отримає неземну, небесну радість.

Христос народився – славімо Його!

З повагою настоятель храму Різдва пресвятої Богородиці смт Варва
протоієрей Георгій Луценко